Selecteer een pagina

Archief.

Fietsproject Orion College voor KIKA 

De leerlingen van het Orion Collega fietsen voor het goede doel! Het doel van het project is om:
– Geld op te halen voor een goed doel
– Kinderen uit het speciaal onderwijs een leuke, sportieve en productieve week te geven.
– Het speciaal voortgezet onderwijs in Amsterdam in een positieve manier op de kaart te zetten.

De speciale leerlingen zullen iedere dag tussen de 70 en 100 kilometer afleggen. Dit betekent dat zij in 4 dagen bijna 400 kilometer gaan fietsen en dit alles voor een goed doel. Het goede doel voor dit jaar is Kika. Team Speciaal voor gaat voor een wereld waarin kinderkanker niet langer een ziekte is waar vele gezinnen ieder jaar door kapot gemaakt worden.

Asante Cultural Day

Afgelopen zaterdag, d.d. 3 juni 2017, stond het atrium in het teken van het Ghanees cultureel evenement ‘Asante Cultural Day’. Gedurende dit evenement werden verschillende Asante chiefs ingezworen door sub koning en koninginnen uit Ghana en Nederland. Dit feestelijke en gezellige evenement heeft het pand een positieve lading energie gegeven!

Vivendi Dance Collective

 

Het is zo ver!! De langgekoesterde wens van Miguel en Rianne is in vervulling gegaan en de dansschool is geopend! Wekelijks worden salsa danslessen gegeven en maandelijks worden salsa dansavonden georganiseerd. Is jouw belangstelling gewekt? Schrijf je dan nu! Volg het koppel ook op Facebook en Instagram voor updates.

FFC Bijlmer

 

De kickboksschool FFC Bijlmer is nu geruime maand actief in de gymzaal van het CEC-gebouw. Op de dinsdag- en donderdagavond wordt er nu ook een ‘Flex Steps Work Out’ gegeven en op de overige dagen zijn er, naast de gewone lessen, ook gratis lessen voor de jeugd.
Voor alle overige kickbokslessen kunt u zich inschrijven bij Leandro Tam of Robert Westmaas (rwestmaas.ffcbijlmer@gmail.com) of bezoek de Facebook ‘FFC Bijlmer LGT’.

Bevrijdingsmaaltijd

Op vrijdag 5 mei is er in het atrium van het CEC-gebouw een Bevrijdingslunch georganiseerd in samenwerking met Stichting 4 en 5 mei Comité, Profor, het Orion college en het CEC.

Patricks Catering

Vanaf 1 mei is Patricks Catering weer open en kunt u genieten van allerlei broodje Patricks of een Patsalon! Patricks Catering verzorgt in de zomer uw gehele Surinaamse BBQ, bestaande uit hapjes, drankjes welke worden geserveerd door de bediening in Surinaamse kledij. Voor een reservering of meer informatie, kunt u gerust contact opnemen met info@patrickscatering.nl

Verhuizing Smeltkroes

De verbouwing van het nieuwe restaurant van de Smeltkroes is begonnen! Gelijk naast de bestaande vestiging wordt een nieuwe vestiging gebouwd die de familie van Rangen begin juli 2017 zal gaan betrekken als Smeltkroes 2.0. Je bent van harte welkom op ons openingsfeest ‘Bodo Kupat’ welke op 8 juli 2017 plaatsvindt in het Atrium van het CEC-gebouw. Hierbij zal onder het genot van een hapje en een drankje met een Javaanse band uit Suriname een feestelijke opening worden gehouden.

FFC Bijlmer

Vanaf 1 mei 2017 wordt er elke doordeweekse avond volop getraind in de gymzaal door de heren en dames van FFC Bijlmer. Op de dinsdag- en donderdagavond wordt er nu ook een ‘Flex Steps Work Out’ gegeven voor de dames!

Geef je nu snel op bij Leandro Tam of Robert Westmaas (rwestmaas.ffcbijlmer@gmail.com) of bezoek de Facebook ‘FFC Bijlmer LGT’.

Opening Salsadansschool Vivendi Dance Collective

Een lang gekoesterde wens van dansprofessionals Rianne en Miquel gaat binnenkort in vervulling. Vanaf vandaag start Vivendi Dance Collective een salsadansschool in het CEC gebouw. Wekelijks worden salsa danslessen gegeven en maandelijks worden salsadansavonden  georganiseerd. Is jouw belangstelling gewekt? Komt gerust een keertje langs voor een proefles!

vivendidc@gmail.com

5 mei bevrijdingslunch in CEC

Op 5 mei organiseert het 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost in samenwerking met stichting ProFor, het Orion College Zuidoost en het Cultureel Educatief Centrum een bevrijdingslunch, bereid door leerlingen van het Orion College. Voorafgaand hieraan vindt de jaarlijkse Madurolezing plaats. De Madurolezing geeft aandacht aan verzetsstrijders uit de West, die tegen de stroom in moedige keuzes maakten en streden voor rechten en vrijheden zoals vastgelegd in de universele verklaring van de rechten van de mens. Dit jaar staat de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury centraal.

De Madurolezing wordt uitgesproken door Giselle Ecury. Ook de heer J.D.E. Yrausquin, gevolmachtigde minister van Aruba, zal spreken. Tijdens het evenement zullen Antilliaanse studenten in Nederland een debat voeren onder leiding van Tanja Fraai. Leerlingen van de bassischool Samenspel exposeren vanaf 5 mei  gedichten tegen de achtergrond van het portret van Boy Ecury. Gastheer op 5 mei is de heer Egbert Juliana

Het evenement vindt plaats in het atrium van het CEC-gebouw. Inloop is om 11.30 uur. Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur.

Expositie Carla Kranendonk

Op donderdag 17 januari 2017 opende de Stadsdeelvoorzitter Muriël Dagliesh de schilderijententoonstelling OSO SMA van Carla Kranendonk. Carla Kranendonk (Steggerda, 1961) schildert monumentale portretten van zwarte vrouwen die kunnen worden beschouwd als een hommage aan dé zwarte vrouw. Carla Kranendonk reist geregeld naar haar familie in Suriname en Senegal en komt dan terug met genoeg inspiratie voor nieuwe beelden vol symbolen en betekenissen. De kunstenares werd opgeleid aan de Kunstacademie in Kampen en de Rijksacademie voor Beeldende kunsten in Amsterdam. In 2005 ontving zij de Black Magic Woman Award, een bijzondere eer voor een blanke westerse vrouw. Ze woont en werkt in Amsterdam. De tentoonstelling is tot zomer te bewonderen in het Atrium van CEC gebouw.

Educatief event Bruggen Bouwen door Stichting Jongeren die het kunnen

Na een eerder daverend succes organiseert Stichting Jongeren Die het Kunnen ter ere van haar 5-jarige bestaan op 21 april een nieuwe editie van het sportief en educatief event Bruggen Bouwen. Samen met 7 Amsterdamse basis- en VSO-scholen worden in het CEC gebouw tal van  activiteiten gehouden om leerlingen dichter bij elkaar te brengen. Zo kunnen de bezoekers de hele dag deelnemen aan verschillende toernooien, oa tafeltennis en tafelvoetbal en zal Defensie aanwezig zijn voor diverse sportieve en educatieve onderdelen. https://www.youtube.com/watch?v=XxmphjSQfoc

Leer – werktraject in het CEC: samenwerking ICS/Orion leerlingen

Sinds begin dit jaar  voert ICS tezamen met de 14 leerlingen van het Orion College de schoonmaak uit in het CEC gebouw. In het CEC-gebouw staat onderwijs, cultuur en werkgelegenheid centraal, waarbij onderwijs en bedrijfsleven elkaar laagdrempelig ontmoeten. Schoonmaakbedrijf ICS ziet het als haar maatschappelijk taak om zich in te zetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom worden in nauwe samenwerking met het Orion college de leerlingen in het CEC gebouw zowel in theorie als in de praktijk opgeleid voor het beroep van schoonmaker, waarbij ICS de geslaagde leerlingen een sollicitatie garantie biedt. Op deze manier worden de leerlingen klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.